Kitap Ara

20 Mayıs 2020 Çarşamba

Carlos Maghella - Şehir Gerillasının El Kitabı - PDF veya EPUB formatında kitap indir

Bu el kitabını kaleme alırken, öncelikle iki ithafta bulunmak istiyorum. Birincisi, Brezilya’yı pençesinden inleten askeri diktanın ordusu ve polisi (D.O.P.S.) tarafından katledilen Edson  Luis Souto, Marco Antonio Bars de Carvalho, Nelson Jose de Almeida (”Escoteiro) gibi sayısız savaşçıya ve şehir gerillalarına… İkincisi, diktanın zindanlarında çürüyen ve Nazi’lerin zulmüne rahmet okutacak şekilde işkencelere uğratılan yiğit kadın ve erkek yoldaşlarımıza… Bizim de tek görevimiz, onlar gibi her şeyi göze alarak, savaşmaktır. Askeri diktaya muhalif ve ona karşı savaşmaya istekli her kişi, eylemi ne denli mütevazi olursa olsun, mutlaka bir şeyler yapabilir. Bu el kitabını okuyan ve bundan böyle pasif  kalınamayacağı sonucuna varan herkesi, okuduklarını hemen uygulamaya ve derhal kavganın içine girmeye davet ediyorum. Çünkü durumlar ve koşullar ne olursa olsun, devrimcinin görevi devrim yapmaktır.
Bir başka önemli mesele de, bu el kitabının sadece okunmasıyla yetinmeyip, içindekileri daha başkalarına da duyurmaktır. Bu duyurma, el kitabının içindekileri teksir etmek ya da broşür halinde bastırmak şeklinde de olabilir. Ancak unutulmamalı ki, el kitabının bastırılmasını, silahlı tedbir olarak yapmak gerekecektir.
Nihayet bu el kitabı benim imzamı taşıyorsa, bu içinde yeralan ve sistematize edilen düşüncelerin, Brezilya’da benim de aralarında bulunmak şerefine sahip olduğum bir avuç insanın silahlı mücadelesinin sonuçlarını yansıtmış olmasındandır. Öyle ki, meseleye ciddi olarak eğilen hiç kimsenin, yazılanlardan kuşkuya düşmemesi, gerçekleri yadsımaması ve mücadelenin gerekli koşullarının varolmadığını ileri sürememesi için yapılanların ve söylenenlerin sorumluluğunu üstlenmem gerekmektedir. İmzanın gizlenmesi, bu durumlarda büyük bir problem yaratmaktadır. Bunun için imzamı koyuyorum. Ama önemle belirtmeliyimki, sıradan nefer gibi çarpışmaya başkoymuş daha birçok vatanperver vardı ve daha da
yeteneklidirler.

PDF  linki :     İNDİR
EPUB  linki :  İNDİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kütüphaneci:)